ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Ai nevoie de răspunsuri la câteva întrebări înainte să ne scrii în vederea unei colaborări? Probabil, aici nu răspundem la toate, dar sigur le vei găsi pe cele frecvente. Contactează-ne dacă vrei să afli mai multe. Primele 25 de minute de consultanță sunt gratuite! 🙂

1. Cât de mult costă un site?
Orice site este cotat în funcție de nevoile fiecărui proiect în parte, astfel că nu putem oferi un preț standard pentru dezvoltarea acestuia, decât după ce stabilim o listă cu cerințele clientului. Fiecare website presupune funcționalități diferite și un design web aparte. web.noobz creează designul și dezvoltă website-ul personalizat, special pentru profilul afacerii tale. Pentru a comunica o ofertă, punem multe întrebări, stabilim nevoile proiectului, resursele implicate, timpul necesar, ca de altfel și ipotezele de lucru și riscurile la care ne supunem de ambele părți. În linii mari, putem livra website-uri pornind de la 150 euro, până la 50.000 euro sau mai mult, prețul fiind condiționat de mai mulți factori, inclusiv cei menționați anterior.
2. Cât durează să îți faci un site?
Dacă vorbim despre un website simplu, pe platformă WordPress, cu template predefinit, achiziționat de pe internet, care presupune doar câteva mici modificări sau completări, durata poate fi în medie de 2 – 4 zile. Pentru website-urile de complexitate medie, sunt necesare între 4 – 8 săptămâni. Foarte importantă este și implicarea ta în stadiul inițial al proiectului, disponibilitatea pe care o ai pentru feedback sau când ne pui la dispoziție conținutul. Poți să îți faci un site în 4 zile, dacă ai totul la pregătit (de la structură la conținut) sau poți ajunge să petreci săptămâni întregi, dacă trebuie să creezi totul de la zero. Putem să îți spunem cu o aproximație de 99% cât poate dura să îți faci un site, dacă ne scrii completând formularul de contact, cu toate cerințele tale.
3. Pe ce platforme dezvoltați site-uri. Numai WordPress?
Nu ne limităm doar la WordPress. Da, platforma aceasta este un sistem de management al conținutului foarte bun și este utilizată de mai mult de 25% dintre consumatorii de online, dar în funcție de nevoile clientului, putem construi site-uri inclusiv PHP pe framework Laravel, Drupal și altele. Spre exemplu, dacă ai dezvoltat în trecut un site pe Drupal și vrei să utilizezi aceeași platformă în următorii ani, dar ai nevoie de un design nou, nu trebuie să îți faci probleme, ne ocupăm noi de tot ce este necesar.
4. Trebuie să fiu din București să lucrez cu voi?
Avantajele unui business online sunt infinite, dar printre cele mai importante este acela că putem colabora fără probleme remote. Putem organiza întâlniri virtuale, private sau de grup, pe Skype, WhatsApp sau Facebook, în funcție de modul de comunicare preferat, cum de altfel putem să vorbim periodic la telefon. Lucrăm cu clienți atât din București, cât și din restul țării, iar dacă îți desfășori activitatea pe o altă piață, din Europa sau oricare alt continent, cu siguranță găsim cea mai bună modalitate de lucru, să obținem rezultatele dorite.
5. Voi putea să îmi administrez / actualizez singur site-ul după ce îl lansați?
Categoric DA! Iar asta pentru că nu ne rezumăm doar la livrarea unui website, ci ne asigurăm că beneficiarul înțelege și poate administra / actualiza singur platforma online după lansare. Vă punem la dispoziție o serie de tutoriale video din care să învățați pas cu pas ce e de făcut și vă stăm în permanență la dispoziție, pentru a vă răspunde la orice întrebare aveți.
6. Puteți să oferiți și mentenanță pentru site după lansare?
Nu ai timp să asiguri mentenanța site-ului după lansare, nu ești o persoană prea tehnică sau pur și simplu vrei să aloci timpul pentru alte provocări, iar de mentenanță să ne ocupăm noi? Se rezolvă! Vom discuta despre Pachetele de Mentenanță pe care le avem disponibile și stabilim împreună formula de lucru potrivită.
7. Când trebuie să plătesc?
Pentru a porni proiectul, solicităm un depozit în valoare de 30% din prețul final. La mijlocul proiectului trebuie să efectuezi a doua plată de 40%, urmând ca la final, când suntem gata de lansare, să faci ultima plată, de 30%. Plata se poate face cash, prin bancă / internet banking sau chiar și prin PayPal.
8. Cât de mult trebuie să mă implic în proiect?
Avem nevoie de input și feedback din partea ta pe toată perioada dezvoltării proiectului. Asta pentru că răspunsurile la întrebări este esențial să fie când mai clare și amănunțite, cu scopul de a răspunde la nevoile afacerii tale prin produsul final pe care îl livrăm. Prin intermediul unui Project Charter, vom stabili de comun acord care sunt implicațiile pe care trebuie să le ai, iar dacă dorești să abordăm o tehnică de lucru aparte, suntem deschiși la discuții.
9. Cine scrie conținutul pentru site?
Conținutul este de regulă în responsabilitatea beneficiarului. Dat fiind că tu ești cel care își cunoaște cel mai bine afacerea, este mai bine să fii tu cel care furnizează conținutul. Desigur, dacă timpul nu îți permite să faci asta și ai nevoie de ajutor, avem mai mulți copywriteri în echipă care te pot ajuta să creezi conținut personalizat, redactat SEO (Search Engine Optimization), dar acest serviciu implică costuri suplimentare. Atunci când transmiți solicitarea de ofertă, nu uita să specifici și nevoia unui copywriter, dacă există, astfel încât să știm de la început să includem și costurile pentru acest serviciu.
10. Ce hosting trebuie să am pentru site?
Îți putem pune la dispoziție o listă cu recomandările noastre de hosting, dar dacă beneficiezi deja de serviciile unei companii și ești mulțumit, poți merge mai departe cu acestea.
11. Dețin un buget limitat. Oferiți servicii și pentru astfel de situații?
Putem oferi pachete pentru bugete prestabilite, ca de altfel și pachete pentru buget redus. Tot ce trebuie să faci este să ne transmiți solicitarea ta de ofertă, cu lista de nevoi completă și revenim la tine în cel mai scurt timp cu soluția potrivită.
12. Ce se întâmplă dacă am nevoie de suport după lansarea site-ului?
După lansarea site-ului, oferim gratuit servicii de mentenanță în prima lună, iar din a 2-a lună putem să îți punem la dispoziție un pachet personalizat de mentenanță, în funcție de suportul de care ai nevoie. În cazul în care apar probleme / provocări, iar dacă ai nevoie de ajutorul nostru, ne poți scrie oricând prin email. Suntem aici să te ajutăm nu doar să îți lansezi un website, ci să te și folosești de el corespunzător, așa că nu trebuie să te temi că vom dispărea o dată ce acesta a fost lansat.

Ești pregătit să ne cunoaștem și să lucrăm împreună?

SĂ ÎNCEPEM!

BLOG

25 iunie 2018
Cum afectează rata de conversie timpul de încărcare pe website
Timpul de încărcare pe website este unul dintre factorii principali care afectează rata de conversie online. Pentru cei dintre voi care nu știați, un timp de încărcare pe site mai mare de 2 secunde poate duce la înjumătățirea numărului...
03 aprilie 2018
Vreau un website – Care este primul pas
Prezența online nu este o joacă de copil, iar dacă nu ai grijă cum împachetezi informația, riști să se întoarcă totul împotriva ta ca un boomerang. Iar acest lucru vi-l confirmă o persoană care a experimentat tot ce se...
30 martie 2018
Web Design – Un dicționar rapid pentru începători
Web Design-ul este un proces complex de colectare a ideilor și cerințelor și aranjarea elementelor într-o manieră estetică, ținând cont de anumite principii specifice scopului care este urmărit. Web Design este un proces similar cu cel de creație, al...
27 martie 2018
Web Development sau drumul de la idee la site, aplicație sau forumuri
Web Development este un termen folosit pentru o arie foarte largă de aplicabilitate. Rezultatul unui proces de web development poate varia de la o pagină de internet statică sau un landing page, până la aplicații complexe, cum ar fi...