Web Design – Un dicționar rapid pentru începători
Cristian Gănescu
- acum 5 ani în Web Design

Web Design-ul este un proces complex de colectare a ideilor și cerințelor și aranjarea elementelor într-o manieră estetică, ținând cont de anumite principii specifice scopului care este urmărit. Web Design este un proces similar cu cel de creație, al cărui intenție este de a prezenta conținutul pe o pagină web, pe care utilizatorul o poate accesa prin intermediul unui Browser Web.

Web Design-ul cuprinde o sferă largă de aptitudini și discipline care au ca scop crearea și întreținerea site-urilor web. Dintre zonele care se ocupă cu design-ul web amintim:

– Design grafic;

– Design de interfață;

– Crearea codului standardizat și aplicații proprietare;

– Interfață pentru utilizator;

– Experiența utilizatorului;

– Optimizare pentru motoarele de căutare (SEO).

După cum se poate observa, aria foarte largă de activități necesită, în majoritatea cazurilor, acoperirea acestor zone de către mai multe echipe specializate.

În general, noțiunea de Web Design este folosită pentru descrierea procesului de design al interfeței de client/utilizator (front-end). Web Design-ul se suprapune, la un anumit punct cu proiectarea web, care este un domeniu mai extins al Web Development.

Care sunt principalele elemente ale Web Design-ului?

Design-ul web folosește foarte multe dintre elementele vizuale cheie, pe care le regăsim și în alte domenii ale design-ului:

Layout: Este modul în care elementele grafice, reclamele și textele sunt distribuite și aranjate. Cea mai mare provocare a designerilor web este să amplaseze informația astfel încât să fie rapid accesibilă și depistată imediat. Acest lucru include și menținerea unui echilibru, consecvență și integritatea design-ului per ansamblu.

Culorile: În ceea ce privește alegerea culorilor, acest proces depinde de scopul proiectului și preferințele clientului. Opțiunea poate fi un design simplu, cu 2 culori sau un design multicolor, care să exprime personalitatea brandului, persoanei sau, după caz, a organizației.

Elemente grafice: Elementele grafice includ logo-urile, imaginile, elementele vectoriale sau compuse din cod css, ale căror scop este de a îmbunătăți design-ul paginii. Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută pentru utilizator, aceste elemente trebuie amplasate corect, alături de elementele de text care compun pagina, fără a fi îngrămădite, lucru care ar spori, spre exemplu, timpul de încărcare al paginii.

Font-urile: O componentă importantă în afișarea elementelor de text din pagină o constituie alegerea fontului potrivit. Browserele web pot interpreta anumite fonturi folosite pentru web, iar fonturile speciale trebuie integrate pe server pentru a fi livrate atunci când se încarcă pagina web.

Conținut: Scopul principal al conținutului este de a îmbunătăți maniera de livrare a mesajului prin intermediul elementelor vizuale grafice și a textelor. Textele trebuie să fie cât mai relevante, la subiect, fără a induce utilizatorul în eroare, oferind informația pe care acesta o caută. Conținutul trebuie optimizat pentru motoarele de căutare.

Dacă vrei să lucrezi alături de noi și să ai parte de un design orientat către o experiență captivantă și utilă pentru publicul tău țintă, scrie-ne și haide să programăm 25 de minute de consultanță gratuită la telefon, Skype sau WhatsApp.

Comentarii

BLOG

25 iunie 2018
Cum afectează rata de conversie timpul de încărcare pe website
Timpul de încărcare pe website este unul dintre factorii principali care afectează rata de conversie online. Pentru cei dintre voi care nu știați, un timp de încărcare pe site mai mare de 2 secunde poate duce la înjumătățirea numărului...
03 aprilie 2018
Vreau un website – Care este primul pas
Prezența online nu este o joacă de copil, iar dacă nu ai grijă cum împachetezi informația, riști să se întoarcă totul împotriva ta ca un boomerang. Iar acest lucru vi-l confirmă o persoană care a experimentat tot ce se...
30 martie 2018
Web Design – Un dicționar rapid pentru începători
Web Design-ul este un proces complex de colectare a ideilor și cerințelor și aranjarea elementelor într-o manieră estetică, ținând cont de anumite principii specifice scopului care este urmărit. Web Design este un proces similar cu cel de creație, al...
27 martie 2018
Web Development sau drumul de la idee la site, aplicație sau forumuri
Web Development este un termen folosit pentru o arie foarte largă de aplicabilitate. Rezultatul unui proces de web development poate varia de la o pagină de internet statică sau un landing page, până la aplicații complexe, cum ar fi...

Ești pregătit să ne cunoaștem și să lucrăm împreună?

SĂ ÎNCEPEM!