Cum afectează rata de conversie timpul de încărcare pe website
Gănescu Mădălina
- acum 6 ani în WEB DEVELOPMENT

Timpul de încărcare pe website este unul dintre factorii principali care afectează rata de conversie online. Pentru cei dintre voi care nu știați, un timp de încărcare pe site mai mare de 2 secunde poate duce la înjumătățirea numărului de vizitatori unici, potrivit unui raport Kissmetrics.

Din dorința de a avea un design mai încărcat, cu funcționalități inedite și conținut captivant, alcătuit din GIF-uri, videoclipuri încărcate direct în site (alternativa ar fi prin Plugin YouTube sau printr-un server dedicat video) sau fotografii la o rezoluție foarte mare, unii deținători de website-uri nu iau în calcul riscurile la care se supun pe termen lung.

Ceea ce puțină lume știe este că, cei mai mulți vizitatori online preferă să aibă parte de o viteză de încărcare mai bună, pentru a ajunge cât mai rapid la informația dorită, în vreme ce artificiile care ”iau ochii”, trec în planul doi sau poate chiar nu sunt luate în calcul.

Timpul de încărcare pe site este un factor foarte important și atunci când vine vorba de ranking-ul în motorul de căutare. Așa că, dacă te întrebai de ce website-ul tău nu se clasează unde ți-ai dori în căutările din Google, recomandăm să începi să elimini din cauze printr-o optimizare SEO (Search Engine Optimization).

Echipa web.noobz oferă servicii de SEO, content marketing și design UI/UX, menite să crească rata de coversie pe site și să ofere publicului țintă experiența de utilizare de care are nevoie.

Cât de repede se încarcă site-ul tău și când are nevoie de optimizare

Un studiu realizat de Akamai și Gomez.com demonstrează că aproximativ jumătate dintre utilizatorii online se așteaptă ca un website să se încarce în două secunde sau mai puțin, iar atunci când nu se întâmplă asta, au tendința să abandoneze site-ul.

Sintagma fiecare secundă contează” se potrivește mănușă atunci când vine vorba de timpul de încărcare pe site, dat fiind că utilizatorul obișnuit nu are răbdare atunci când o pagină se încarcă într-un timp îndelungat. Mai mult decât atât, dacă deții un website, experiența de utilizare a acestuia este la fel de importantă pe mobil, cum este pe desktop.

Utilizatorii de internet pe mobil se așteaptă ca experiența de navigare pe telefon să fie asemeni celei pe care o au pe desktop sau laptop. Din păcate, foarte mulți neglijează acest aspect și, deși Google sancționează de multă vreme website-urile care nu sunt mobile-friendly, încă majoritatea platformelor online nu sunt optimizate corespunzător.

Un utilizator de internet pe mobil rezistă în medie 6 10 secunde până când alege să abandoneze o pagină care nu se încarcă. Un site foarte bine optimizat atât pentru desktop / laptop, cât și pentru mobil poate face diferența când vine vorba de rata de conversie.

Cum afectează performanța website-ului experiența de cumpărare

47% dintre consumatori așteaptă ca o pagină să se încarce în 2 secunde sau mai puțin.

40% dintre consumatori abandonează un website care presupune o durată de încărcare mai mare de 3 secunde.

79% dintre cumpărătorii care sunt nemulțumiți de performanța website-ului renunță să mai cumpere cu alte ocazii.

52% dintre cumpărătorii online spun că timpul de încărcare pe site este important și face diferența între încrederea și neîncrederea în brand.

1 secundă în plus la timpul de încărcare (sau 3 secunde de așteptare) reprezintă o scădere a numărului de consumatori satisfăcuți cu aproximativ 16%.

44% dintre consumatorii online ar povesti prietenilor despre o experiență online nesatisfăcătoare.

Cum scazi timpul de încărcare pe site

Dacă site-ul tău se încarcă în mai mult de 2 secunde, uneori poate nici în 10, poți încerca să folosești câteva instumente de optimizare pentru motoarele de căutare, cum sunt: optimizarea imaginilor (diminuarea dimensiunii acestora pentru online), instalarea unui plug-in precum WP Super Cache, dacă ai un site pe platforma WordPress sau prin folosirea compresiilor GZIP.

S-ar putea să obții rezultate favorabile pe termen scurt, dar dacă vrei să fii sigur că faci ceea ce trebuie pe termen lung, poți apela cu încredere la specialiștii noștri. Din păcate, timpul de încărcare pe website depinde de mult mai mulți factori, decât cei reamintiți mai sus.

Scrie-ne și spune-ne care sunt provocările pe care le întâmpini, iar de aici preluăm noi greul. Nu uita! Primele 25 de minute de consultanță prin telefon, Skype sau WhatsApp sunt gratuite.

Comentarii

BLOG

25 iunie 2018
Cum afectează rata de conversie timpul de încărcare pe website
Timpul de încărcare pe website este unul dintre factorii principali care afectează rata de conversie online. Pentru cei dintre voi care nu știați, un timp de încărcare pe site mai mare de 2 secunde poate duce la înjumătățirea numărului...
03 aprilie 2018
Vreau un website – Care este primul pas
Prezența online nu este o joacă de copil, iar dacă nu ai grijă cum împachetezi informația, riști să se întoarcă totul împotriva ta ca un boomerang. Iar acest lucru vi-l confirmă o persoană care a experimentat tot ce se...
30 martie 2018
Web Design – Un dicționar rapid pentru începători
Web Design-ul este un proces complex de colectare a ideilor și cerințelor și aranjarea elementelor într-o manieră estetică, ținând cont de anumite principii specifice scopului care este urmărit. Web Design este un proces similar cu cel de creație, al...
27 martie 2018
Web Development sau drumul de la idee la site, aplicație sau forumuri
Web Development este un termen folosit pentru o arie foarte largă de aplicabilitate. Rezultatul unui proces de web development poate varia de la o pagină de internet statică sau un landing page, până la aplicații complexe, cum ar fi...

Ești pregătit să ne cunoaștem și să lucrăm împreună?

SĂ ÎNCEPEM!